Ensayo De Un Crimen - bleah. Cine-a propus hidosenia asta?

Sunt sigur se gaseau cel putin alte 4-5 filme (pe langa celelate 4 deja votate) care sa merite parcurse. Un film irelevant si expirat, bun doar pt filmologii plicticosi care raspund la intrebari pe care nu le pune nimeni, dornici eventual sa-i faca o autopsie acribica si plicticoasa operei buneliene. Am trecut cu greu peste obsolescenta audio-vizuala cadaverica a copiei de care-am facut rost, si tinand cont si de lejeritatea si frivolitatea pseudo-travaliului creator al autorului pot spune ca se merita una pe alta.
Film facut de plictiseala probabil intr-o dup-amiaza in care Bunuel ramasese fara tigari si trebuia sa-si umple cumva timpul. Sa recomand cuiva filmul asta ar fi una dintre putinele atrocitati pe care nu mi le-as putea ierta niciodata comise.

Bine, exagerez, filmul nu e o imbecilitate la propriu, e doar 100% inutil. Dpmdv! In afara finalului no comment si de taieturile de montaj complet lipsite de o justificare stilistica ci doar ca le era lene baietilor sa mai traga o dubla, cel mai mult m-a iritat modul ratzoit in care isi ejectau replicile actorii - tipic majoritatii covarsitoare a productiilor perioadei puberale a cinemaului si care aveu sa fie estropiate de bocancul timpului.
Un meci amuzant-ciudat de data asta: pe Jarmusch l-am expediat ca-i prea profund si pretentios, pe-astalaltul ca-i prea sarac cu duhul. Nici io nu stiu ce vreau de la viata.
Votez cu Dead Man ( si pt senzatia ca filmul asta are si potential sa creasca la o eventuala reluare).