Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 08 Oct 2011, 21:28   #744
zeno.marin
Senior

zeno.marin

How to...

Iata si reteta, simpla, pentru cei curiosi (sau care au pofta de asa ceva):
1. Se cumpara ingrediente: dovlecei, ceva rosii, carne tocata, ceapa, verdeata... the usual stuff.
2. Se scobesc dovleceii, ca in prima poza. Eu am taiat dovlecelul in 3. La partea din mijoc am scobit in asa fel incat sa ramana cam un cm de "miez" a.i. sa nu evadeze carnea. O poza face mai mult decat o mie de cuvinte incrucisate...
3. Se aseaza cat mai compact intr-o oala potrivita. Evident, tot ansamblul treubie sa incapa sub un capac inchis.
4. Se taie capacele de rosii. Restul rosiilor se pastreaza pentru terciuit impreuna cu surplusul din ce s-a scobit din dovlecei. Se poate folosi pentru asta un maruntitor.
5. Se pune ceapa (si eventual ceva morcovi rasi) la calit pe fundul castronului
6. Se prepara un ameste de carne cu ceapa pestisori, verdeata, sare piper si ceva orez (ca la ardei umpluti). Evident, se pot folosi si alte compozitii. Important e sa fie ceva in dovleceii aia...
7. Se adauga amestecul de rosii cu miez de dovlecei peste ceapa calita, a.i. dovleceii care vor fi adaugati sa stea cam 50% scufundati.
8. Se umplu dovleceii si se plaseaza ca in imaginea 2, cu palaria decorativa de rosie deasupra.
9. Se aprinde focul si se lasa sa fiarba cu capac cca 40 min.
10. Se vara in cuptorul pre-incalzit si se mai asteapta inca vreo 12 min.

Sa nu uitati sa puneti sare... Pofta buna.
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif