Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by dragonfly_drk:
După 38 de minute în care coloana sonoră mi-a zgâriat timpanele
|
Interesant, mie chiar coloana sonora cred ca mi-a placut cel mai mult
|
Cum spuneam, chestie de mood moment. Revăzut, parcă e altceva. Ce-i drept, trebuie să fi într-o stare anume ca să îl vezi. Nu ştiu, filmul ăsta, în antiteză cu Bunuel care e mai chill, îţi consumă aproape toate resursele. Oricum, de spus, spune multe. Foarte multe. E original, e altceva, exact cum spunea Windom: "Nu doar că refuză, Jarmusch dinamitează de-a dreptul eşafodajul "culturii" americane, folosindu-se de unul dintre cele mai tipice produse ale acesteia - filmul western". Asta înseamnă originalitate, înseamnă să ai cojones să faci ceva altceva şi să mai şi fie un succes.
Datorită dinamismului, al originalităţii (meaning, filmul ăsta e altceva, domle),
Dead Men se ridică deasupra şi ne face cu mâna râzâd ironic. Şi parcă te simţi aşa de mic când vezi ce poate ieşi din this little Jarmusch.
Lăsând gluma la o parte, chiar dacă Bunuel e foarte relaxing de vizionat, e aşa, ca povestea citită seara înainte de culcare, Jarmush mi-a plăcut mai mult tocmai din cauza faptului că a doua vizionare e total opusă (ca feeling) faţă de prima. Şi sunt sigură că a treia oară va fi şi mai supeeer. So, the winner is:
Jarmusch - Dead Men