Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 05 Oct 2011, 19:26   #717
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Originally Posted by zeno.marin:
- in timpul asta evenrual daca nu ai, fugi repede si cumperi o tigaie din aia de aluminiu groasa cu rizuri in mijloc. Se gaseste la tigani/rromi in piata, din aluminiu (eu din aia am) sau mai scumpa in Metro dar aia din piata e mai buna.
spune pe de-a dreptul: TUCI. deci,zeno,tiganii sunt cei mai meseriasi in materie de oale de-astea. nimic nu e mai sfant ca tuciul.bine, dupa un timp arata ca dracu daca se afuma, dar n-are a face. tocanita,sarmale,pui la ceaun,ostropel si orice alta mancare pe care o gatea bunica acum 50 de ani are un gust incredibil de bun,daca e gatita intr-o oala sau cratita de tuci.pacat ca nu se mai gasesc si ingredientele de odinioara. astea din ziua de azi, pot fi gatite si la mama tuciului,ca tot nu iese mancarea asa de buna cum le iesea mamelor sau bunicilor noastre.
a...mi-aduc aminte cum fierbea bunica bulionul in cazanul de tuci.cred ca nu exista aroma si culoare care sa le egaleze...

Last edited by rvn : 05 Oct 2011 at 20:52.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif