Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 05 Oct 2011, 18:50   #716
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
Cred ca am mai scris aici sau poate in alta parte, alternativa mai ieftina a tuturor uleiurilor scumpe, singurele pe care le poti folosi la temperaturi de peste 100 Celsius e ghee-ul, facut din unt, care are viata indefinita, adica nu se strica niciodata, tinut in camara, nu in frigider, cu conditia sa-l faci cum trebuie, adica sa-l fierbi atit incit sa-i distrugi toate proteinele, care fac untul sa rincezeasca. Ghee-ul e bun pentru prajit iar pentru cuptor, uns de tavi, se poate folosi ulei de masline. Oricum nu mi se pare deranjant nici palmierul, ce daca se intareste. N-am folosit decit cocos, tot un draq, dar il iei cu o lingura si ajuns in tigaie se topeste imediat. Pentru retete, prajituri, tot cel de masline e bun.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif