Aveam de gand sa vad ambele filme in seara asta, dar din pacate s-a scurs timpul fara voia mea si am ajuns sa vad doar Dead Man. Mai vazusem de Jarmush doar apreciatul Stranger than paradise, care nu mi-a placut de niciun fel si m-a plictitist ingrozitor (nu pun la socoteala Ghost Dog ca trecut-au anii de atunci), deci se subintelege ca am abordat filmul de fata cu ceva precautie. Dar cat de diferit e, ce farmec a putut sa aiba filmul asta, umor absurd, scene frumoase, un Depp tantalau, niste caricaturi de personaje si mai ales chitara aia electrica. N-am ce zice despre poveste, practic mi se pare mai putin important subiectul, ci modul in care a fost realizat, comicul dialogurilor ("I see you colected some more white man's metal" spus cu nonsalanta) sau al situatiilor (unul din cei trei vanatori de recomense, cel mai animalic chiar, dormind cu ursuletul de plus langa el). Foarte placuta supriza, poate singura de acest gen pe care am avut-o in turneul asta. Desigur, din punctul de vedere a ce-am primit raportat la propriile asteptari de dinainte de film.
|