View Single Post
Old 02 Oct 2011, 21:32   #16
varu
Guru

varu

The Passion of Joan of Arc

Nu o sa neg nimic din ce am citit despre filmul asta inainte sa il vad
-Capodopera a filmului mut.
-Unul dintre cele mai mare filme facute vreodata, a trimis Chambord candva un Excel cu top 1000 filme cele mai mari si asta era pe locul 20.
-Cel mai mare rol feminin din Istoria filmului, Maria Falconetti
N-am instrumentele culturale si critice sa neg afirmatiile astea. Pot doar sa spun ca l-am vazut si ca a fost o experienta poticnita. L-am vazut cu multe stopuri in 3-4 zile. Ceea ce inseamna ca nu a avut asupra mea un rol acaparator, nu m-a bagat in transa. De vina o fi formarea mea culturala, nu am vazut filme mute in afara de cele ale lui Chaplin. Creierul meu si gusturile mele cinefile paupere nu sunt setate sa acapareze la adevarata ei valoare o astfel de creatie. O fi ea capodopera, dar nu e pentru oricine.

Pot doar sa spun ca privita in 2011, pelicula asta aduce mai mult a teatru de televiziune. N-am detectat ca ar fi o pelicula creatore si inovatoare pentru cinema, iarasi, neavand cultura necesara m-as bucura sa fiu contrazis.

In ceea ce priveste prestatia Mariei Falconetii:
Da, e admirabila. E facuta numai din prim planuri, joaca doar cu fata. Problema pe care o ridic eu e ca m-am simtit destul de frustrat, e o actrita de o expresivitate uluitoare, dar am avut mereu senzatia ca Dreyer a filmat o sculptura din fata. Sau nah, o succesiune de sculpturi. E onorant, dar parca eu as vrea mai mult de la o performanta actoriceasca in special si de la cinema in general decat o fata expresiva. Si apropo, daca rolul Mariei Falconetti e cel mai mare rol din istoria cinemaului, atunci minutul asta cu Tilda Swinton e cea mai mare secventa de 1 minut filmata vreodata? (Chiar incerc sa aduc un argument aici Plus ca habar nu aveam ca e un omagiu adus lui Falconetti, dar mi-a reaparut in creier, l-am vazut inaintea originalului )

http://www.youtube.com/watch?v=J2Zajvjm4LI

Fara sa neg ca The Passion of Joan of Arc e o capodopera (ca n-am cum) si filmul considerat mai bun de toata suflarea criticii, votez cu "Le Bonheur" pentru ca a fost o experienta cinematografica mai aprope de mine.

Vot: Le Bonheur
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif