@dragonfly_drk
O mica observatie totusi , sper ca acum tu sa nu te superi

, dar tot ce ai zis dupa penultimul quote al meu cu "deci ataca religia, conceptul de familie .. femeia", in tot paragraful ala faceam referire la filmul "Antichrist", tu ai inteles ca tot ce am zis acolo era adresat Melancholiei, ca te intrebi pe final
Originally Posted by dragonfly_drk:
Sunt curioasă cum atacă aici religia. Cât despre familie, Trier doar evidenţiază realitatea din ziua de azi. Familii dezbinate, bazate pe orgolii şi egoism personal.
|
tocmai, nu ataca deloc religia in filmul asta desi lumea din secolul in care traim inca mai are adanc inradacinata doctrina religiilor vechi, antice si de demult

deci probabil in loc de cort din ramuri s-ar pune pe matanii si pupat icoane.
Greşeşti. Soţul lui Claire nu era nici bărbat de familie nici om de ştiinţă, nici cel care calma spiritele.
|
Poate gresesc, dar raman la convingerile mele bazate pe indici din film, omul, sotul, la nunta incerca sa calmeze spiritele, mai tarziu in capitolul Claire el o linistea in permanenta, normal ca o mintea cand ii zicea ca totul e ok cand erau mici sanse sa nu fie, dar parea stapan pe sine, si om de stiinta .. poate nu cu diploma practicant, dar amator .. cu siguranta, altfel cum poti sa explici pasiunea pt astronomie, telescopul, interesul pt planeta .. o studia, o poza, etc .. deci nu om de stiinta dar citit tot era. De la om citit .. la sinucidere rusinoasa, e cale lunga.
Eu din scena cu replica "Pentru viata!" inteleg ca atunci are un moment de sinceritate si vulnerabilitate, dupa cum spune si el, oamenii lui de stiinta ziceau ca un impact e imposibil totusi era constient de faptul ca exista o marja de eroare, dar tot nu e suficient sa justifice sinuciderea, cel putin pt mine.
Oricum mai mult incerc sa zic de ce nu mi-a placut decizia asta pe care a luat-o Trier, nu ca n-ar fi posibil ca de la un calm de fier sa ajungi cu sfoara de gat, orice e posibil .. doar ca aici mi s-a parut ca scartaie scenariul.
Plus că acel cort magic reprezintă şi el la rândul lui un simbol şi îl văd ca pe un fel de Pământ în miniatură, foarte şubred, sub care se ascund cele două tipologii principale de oameni pe care Trier vrea să le scoată în evidenţă în film, plus inocenţa şi calmul copilăriei. Cele trei persoane formează astfel un triunghi echilateral, unit sau un cerc perfect dar foarte uşor de distrus de elementele dinafară (Melancholia)
|
Deci in mintea lui Von Trier lesbienele rulz

, triunghiul ala echilateral de ce nu e alcatuit din barbat - femeie - copil? Cred ca avea mai mult sens asa, sa se sinucida Claire si sa ramana barbasu cu Justine, care era mult mai hot! si oricum mai aveau doar cateva ore de trait .. deci fuga pe terenul de golf
Filmul nu e unul slab si in ciuda criticilor aduse de mine si nu numai.. doar pe baza subiectului aflat la suprafata pot iesi discutii interesante, subiectul desigur fiind ce ai face daca maine te-ai afla in situatia celor din film .. si aici ajung la intrebarea ta- cum as reactiona intr-o situatie similara, din pacate nu "m-ai ghicit"

si nici nu ti-o iau ca repros

n-as face "cort magic" si n-as fugi, adica te gandesti logic totul e sa ai ceva timp la dispozitie, minim cateva ore, vei realiza ca.. we are fucked anyway, deci probabil as merge varianta Justinei, orice plan "is a pice of shit", aia cu instinctul de conservare are sens in situatii care te iau prin surprindere, care implica un accident sau un conflict, practic latura animalica intra in actiune si ar face orice ca tu sa supravietuiesti dar cand ai timp sa intelegi (daca ai cu ce) ca ceva gigantic se va lovi de pamant, chiar daca esti pe partea opusa impactului sansele de supravietuire sunt ZERO, deci .. de ce sa fugi ?
tu cum ai reactiona ? cortul sau vinul ?
@Liviu-
cu siguranta , dar poate cineva sa ne explice semnificatia acestui cadru ?