Originally Posted by Liviu-:
Ok, nu crezi ca reactioneaza normal, dar atunci spune cum ar fi fost normal  Diferenta intre Portman si cele doua nu e de talent, ci de rol si cu toate astea Dunst a jucat foarte bine (eu nici nu o consideram actrita pana acum). Apropo, de ce nu scrii pe forum ...
|
So.. here I am

OK, deci cu felul in care reactioneaza cele 2 protagoniste, mi s-a parut dupa cum spuneam fortat sau deloc natural, poate Von Trier nici nu urmarea asa ceva si cum a spus si dragonfly_drk cele 2 surori sunt mai mult metafore, la poluri opuse, pentru felul in care umanitatea ar reactiona la un astfel de eveniment apocaliptic.. dupa cum spuneam, personal nu mi-a placut acest gen de reactie din partea surorilor chiar daca are o logica in spate mi se pare fortat iar scenariul nu ajuta deloc desi imaginile incearca sa creeze o atmosfera tipica unui film fantasy .. adica anything is possible.
Si cand vine vorba de atmosfera Von Trier stie ce face .. dar e suficient? sigur, e frumos sa privesti un film ca un tablou in miscare si pt cei care sunt pasionati de asa ceva .. si numai de asa ceva astfel de filme sunt un deliciu totusi cand vorbim de film in general trebuie si putina carne intre cele 2 feli de paine .. probabil vre-o bagheta frantuzeasca

. Si sunt multe momente superbe dpdv vizual, cum ai spus si tu inceputul sau prologul filmului acele imagini sunt adevarate picturi, parte cu nunta, eveniment filmat desigur noaptea in contrast cu scenele pe ziua in culori vii, si desigur finalul.
Totusi n-as zice ca filmul este complet lipsit de continut, sunt cateva momente care sunt interesante .. dupa cum spuneati si voi scena cu Dunst cand schimba cartile deschise din vitrina cu cele care contin picturi celebre .. o mica paranteza aici, eu din cate imi amintesc cartile pe care le inlocuieste contin imagini abstracte , tot picturi .. dar care contin forme geometrice probabil era ceva si cu cercuri p'acolo ducandu-va cu gandul la carti de astronomie, poate asta vedea si personajul interpretat de Dunst in acele imagini .. un alt argument care vine in sprijinul teoriei ca depresia in care cazuse Justin era datorata planetei Melancholia care avea ca destinatie finala planeta noastra. Alta scena care mi-a placut si care merita sa fie mai lunga sau sa fie mai multe astfel de discuti in film .. ma refer la scena in care cele 2 surori, stiind ca impactul este inevitabil, au acea discutie legata de cum ar fi bine sa "se pregateasca" pt ultimele clipe "let's do this the right way" zicea Claire rugand-o pe sora ei sa o insoteasca afara la un pahar de vin iar Justin ii raspunde prin "do you know what i think of your plan? .. I think its a pice of SHIT", deci faza aia DA, tare .. sau cand Justin vb de rasa umana ca nu meritam sa fim salvati sau ca suntem singuri in univers .. mi-ar fi placut mai multe momente de genul asta, sa fie mai cerebral .. dar poate ca aici emotile au prioritate si de-asta avem acele extreme de care vorbeam mai sus.
Pe final as vrea sa propun cateva lucruri pe care nu le-am inteles in intregime sau deloc si ar merita discutate:
- de ce se purta Justin asa de urat cu viitorul sot, care din cate se poate observa era un timp de treaba, iar la scena cu dormitorul in care proaspetii insuratei urmau sa "respecte traditia" ea il refuza si se duce sa i-o traga cu tipu ala care lucra pt seful ei (si era inrudit cu el daca imi amintesc bine )
- de ce barbatul lui Claire se sinucide .. ala chiar a fost un moment WTF, din nou poate intentionat, tipu fusese super cerebral, calculat, pe tot parcursul filmului, sigur avea si el indoieli in privinta impactului dar .. chiar asa, sa inghita un pumn de pastile in grajd ca muierea

doesn't make any sense
- si ultimul aspect .. poate au mai fost si altele dar astea sunt cele care imi vin in minte acum .. am amintit mai sus de scena in care Justin zice "I think your plan is a pice of shit" deci o durea fix in .. dos de cum o va prinde finalul, pe buda sau afara cu un pahar de vin, atunci de ce brusc trecerea la " hai sa construim un cort magic " .. asta a facut ca finalul sa fie plat dpdv emotional pt mine, tocmai pt ca totul era atat de artificial si contradictoriu desi muzica, tinutul de maini (ca in Toy Story 3), bocitul femeilor .. parca si Justin incepuse sa regrete putin, toate aceste lucruri incearcau sa deschida robinetul si sa plang ca o fetita