View Single Post
Old 01 Oct 2011, 15:34   #3872
Pepper
Guru

Pepper

Bronson (2008)

Am urmarit cu interes povestea lui Michael Petersen aka Charlie Bronson, spaima inchisorilor engleze, in primul pt ca este inspirata dintr-un caz real si in al doilea rand datorita lui Tom Hardy, un tanar actor in plina ascensiune si o feblete de'a mea . Filmul invita spectatorul sa intre in lumea lui Bronson care se invarte in jurul unui singur tel: faima, dar nu faima showbizului ci una a terorii. Acest om si-a dorit cu tot dinadinsul sa fie cunoscut si temut prin atacurile violente iscate din senin asupra gardienilor nepasandu-i de consecinte; pentru el, inchisorile nu sunt decat niste hoteluri din care nu vrea sub nici un chip sa se decazeze, iar viata sa de "starleta" nu este decat o piesa de teatru de mare succes - realizarea scenelor literalmente teatrale mi s-a parut punctul forte al filmului.
Imi pare bine ca s-a facut un film dupa povestea unui asemenea personaj pentru ca nu auzi in fiecare zi ca un stat isi elibereaza cel mai periculos prizonier din cauza ca il costa prea mult incarcerarea acestuia
Inca un punct in plus pt Hardy care la un moment dat a fost nominalizat in 2008 la premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă într-o producţie TV Stuart: A Life Backwards ( asa e scris pe pagina lui). Eu astept sa-i curga premiile cat de curand