View Single Post
Old 30 Sep 2011, 18:30   #171
anaemona
Guru

anaemona

Originally Posted by Twinsen:
Heh, varule, sunt atatea parti amuzante in mesajul ala ca initial nici nu m-am mai bagat sa-l comentez. De exemplu "Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea.". Nu mi-e clar daca asta inseamna ca daca nu citesti zecile alea de carti, atunci n-o sa poti sa intelegi filmul, sau ca e greu sa alegi din care carte sa copiezi o interpretare ca sa nu te faci, Doamne fereste, de ras cu vreo idee proprie. Cel mai tare e partea cu "Autori contemporani - da, merge". Se pare ca tot talentul de a face film a fost daruit in trecut acelor "monstri sacri" intangibili, iar in ziua de azi avem niste mititei cu care ne putem baga in seama.

Twinsen , cred ca ai gresit cu mesajul asta. Nu cred ca se fereste Mercutio sa-si spuna parerile personale si cartile, da, sint scrise pentru cine vrea sa le citeasca. Pe urma faza cu autorii contemporani, era vorba ca poti sa compari regizori contemporani in concursuri de genul asta, nu ca nu-s talentati. Desi oricit mi-ai spune ca Tarantino (de ex.) se poate compara cu Murnau (tot un ex.), o sa-ti spun ca visezi. Regizorii de care e vorba sint din alta scoala, din cauza asta e greu sa pui filmele lor pe aceeasi treapta cu filmele moderne, chiar pentru un exercitiu nevinovat cum e asta.

Mie oricum mi-a placut ideea de a amesteca regizorii, nu mi-e teama ca-i dau jos de pe nici un piedestal. Poate o sa putem umbla la felul in care se elimina regizorii in viitor.