Thread: Drive
View Single Post
Old 30 Sep 2011, 02:55   #35
FreakDoll
Guru

FreakDoll

Tocmai cand imi trecuse "indragosteala" de Gosling, apare Drive-ul si mi se pune, din nou, pata pe el. Dar nu, asta nu inseamna ca nu o sa mai dau dovada de impartialitate.

Inceputul mi-a adus aminte de filmele acelea vechi de actiune de prin anii 90 - vezi ceasul ala vechi prins de volan cand putea sa foloseasca un cronometru sau, mai la indemana, sa se uite la ceasul de la casetofonul auto. Pe parcurs m-am convins ca filmul merge pe acest stil si se poate observa asta in fiecare detaliu.

Recunosc ca nu ma asteptam sa se puna atata accent pe povestea dintre cei doi, poate pentru ca nici nu citisem sinopsis-ul inainte. Dar nu m-a deranjat absolut deloc. Mi-a placut felul in care a avansat relatia lor.

Nu cred ca era nevoie de toata povestea aia cu cursele de masini doar ca sa-i introduca in peisaj pe Nino si pe Bernie.

Mi s-a parut foarte previzibila toata povestea cu sotul tipei: eliberarea din inchisoare, intrarea in bucluc, moartea lui. Asta in conditiile in care, repet, nu am cititi sinopsis-ul inainte.

In momentul in care Irene a aflat adevarul din gura protagonistului si i-a dat o palma, mi-a venit sa inchid calculatorul. Un cliseu des intalnit in filme, acelasi deznodamant. In loc sa-l pupe, ea ii da o palma, auzi!
Continuarea este foarte misto! Cum o saruta el, domne, inainte sa-i rupa capul in doua cu piciorul, la propriu, individului.

Am tot auzit ca sunt scene foarte/prea dure. Nu mi se pare. Cred ca arata atat cat trebuie si muta camera exact in momentul in care ar fi devenit prea dur.

Nu pot sa cred ca fufele din vestiarul lui Cook au stricat scena. Nu-mi vine sa cred ca regizorul a putut aproba asa ceva. Mai bine alegeau niste manechine (papusi). Parea ca se uitau plictisite pe geam. Cum sa nu se vada nici o reactie pe fetele lor?! Dezgust, frica, ceva gen "WTF?!", orice ar fi fost ok, dar nu ce s-a vazut.

Si mie mi s-a parut ca a lipsit o anumita intensitate din anumite momente. Mi-as fi dorit macar in final s-o simt. A fost ok, dar nu m-a facut sa zic "Wow, da, asa da!".

De final ce sa mai zic?! Melodia atribuita acestuia vorbeste de la sine.

Pot sa spun ca am invatat un lucru din filmul asta: scobitorile se pot tine dupa urechi!! Si, cum un lucru duce la altul, am observat ce urechi mici si apropiate de cap are Gosling de poate face asta. Si-o fi facut otoplastie?

Ryan Gosling e perfect in rolul sau. Evidentiaza exact ce trebuie evidentiat si invaluie in mister exact ce trebuie invaluit in mister. Imi pare rau ca unii pot afirma ca este un actor prost. Luati, de exemplu, The Notebook, Blue Valentine si Drive. In fiecare, iubirea fata de o femeie sta la baza povestii, dar acesta reuseste sa individualizeze fiecare personaj, sa-l construiasca pe un fond total diferit si sa aduca trairi complet diferite fiecaruia dintre ele.

Carey Mulligan este foarte buna si ea. Stiam deja ca lucreaza foarte bine cu fata si ca e capabila sa transmita emotii de tot felul intr-un mod natural.

Nu pot sa va explic cat de fericita am fost in momentul in care au omorat-o pe Blanche (Hendricks), haha!