Originally Posted by Mercutio:
Eu unul nu pot sa abordez asa cu inocenta autori care sunt monstri sacri ai cinemaului. Despre filmele lor s-au scris zeci de carti. De aici vine retinerea mea. Cred ca n-au ce cauta intr-un concurs ca cel de aici.
|
Ba eu zic ca tocmai asta trebuie facut. Trebuie abordati cu inocenta toti autorii considerati monstrii sacri. Trebuie sa fii inocent si curios in a privi astfel de filme si a-ti cultiva ochiul si mintea.
Daca ar fi cum spui tu, atunci sa facem direct finala Tarkovski-Bergman ca sunt cei doi Dumnezei intangibili ai cinemaului si sa castige Tarkovski ca Bergman a zis despre Tarkovski ca "e cel mai mare regizor din toate timpurile"
Fix asta nu trebuie sa fie turneul asta: o confirmare a monstrilor sacri si a canonului cinematografiei doar pe principul ca sunt monstri sacri si ca s-au scris zeci de carti despre ei.
Trebuie votat filmul care a fost o experienta mai importanta pentru tine in acel moment cand il vezi. De orice tip: vizuala, intelectuala, sufleteasca etc. Cel putin eu asta incerc, recunosc ca sunt cinefil in formare de vreo 2 ani, n-am vazut niciun film de Tarkovski si macar pretind ca n-am gusturi pervertite de zeci de carti despre cinematografie.
E mult mai importanta si mai sincera experienta ingenua intr-un turneu ca asta.