Originally Posted by Mercutio:
Amice Twinsen, ai o atitudine pe care cu greu imi vine sa cred ca o pot regasi pe un forum de cinema. Tu vrei sa ridici ignoranta la nivel de virtute. Asta imi aduce aminte de niste vremuri trecute. Esti impotriva cunoasterii in domeniu cinemaului, impotriva cartilor, din cate vad.
|
Scuza-ma daca am inteles gresit, dar nu ai scris tu
"cand regasesti o multitudine de elemente ce provin din filmul noir, din Lang, din Huston, din Hitchcock, din Melville, din Eastwood, etc., observi ca nu e prea original, ca nu s-a investit prea multa creativitate in el" despre un film pe care nu l-ai vazut? Acum ce s-a intamplat, te-ai suparat ca am scos asta in evidenta si incepi cu atacurile la persoana?
Quote:
Filmul are un limbaj al lui propriu, are mijloacele lui de expresie, sa "citesti" un film nu e chiar la indemana. Ce parere ai avea de cineva care ti-ar da sfaturi despre programare, fara sa aiba habar despre limbajul c+ sau care o fi cel pe care il utilizezi tu.
|
E o distinctie simpla intre a fi creator de film (aka profesionist) si consumator de film (aka cinefil sau simplu spectator). Eu nu dau sfaturi regizorilor despre cum sa faca filme, ci vad rezultatul. E normal, scopul filmelor e de a fi vazute si traite de spectatori. Nu as accepta ca un amator care nu se pricepe sa-mi dea sfaturi la programare, dar cu siguranta as accepta ca acelasi amator sa-mi dea sfaturi din perspectiva de utilizator al programului creat de mine. Si nu cred ca are nevoie de vreo cunostiinta tehnica ca sa aprecieze daca programul ii place si daca e ceea ce si-a dorit sau nu. E la fel si la filme. Evident, orice cunostiinta tehnica si istorica din domeniu e binevenita, dar nu e neaparat necesara.