Originally Posted by Twinsen:
E extraordinar cate influente detecteaza un conaisseur intr-un film pe care nu l-a vazut!
Liviu, ai si tu rabdare. Acesti autori trebuie "digerati" de critica avizata de film, pusi intr-o perspectiva. Peste minim 20 de ani, o parte dintre ei vor incepe sa fi vizionabili pentru connaisseuri, care vor invata din carti cum sa-i interpreteze. Dar deocamdata, nu iti dai seama ce ce jenant e sa te uiti la blockbustere coreene?
|

Amice Twinsen, ai o atitudine pe care cu greu imi vine sa cred ca o pot regasi pe un forum de cinema. Tu vrei sa ridici ignoranta la nivel de virtute. Asta imi aduce aminte de niste vremuri trecute. Esti impotriva cunoasterii in domeniu cinemaului, impotriva cartilor, din cate vad. Cu toate astea vii aici si comentezi, critici, recomanzi, califici filme, cu o siguranta pe care putini o au. De ce ar "cumpara" cineva tot ce ne insiri tu aici, pe ce se bazeaza spusele tale? Pe impresii personale, pe ochi frumosi? Ce te face sa crezi ca ai inteles un film pe deplin? Filmul are un limbaj al lui propriu, are mijloacele lui de expresie, sa "citesti" un film nu e chiar la indemana. Ce parere ai avea de cineva care ti-ar da sfaturi despre programare, fara sa aiba habar despre limbajul c+ sau care o fi cel pe care il utilizezi tu.
Oricare ar fi domeniul sau hobby-ul (eu de exemplu am fost pe un forum de chitara), cei pasionati sunt interesati sa inteleaga fenomenul, sa afle secrete, detalii. Nu esti chiar deloc curios sa afli, sa-ti faci o idee, despre tehnici in cinema, despre miscari si curente, despre teorii, despre estetica si analiza filmului? Sigur vei intelege mai bine filmele pe care acum le numesti proaste.