View Single Post
Old 25 Sep 2011, 16:01   #44
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Liviu-:
De curiozitate, de Memories of Murder, Hana-Bi, Oldboy, Yi Yi, 3-Iron, Spring, summer, autumn, winter and... spring, I saw the devil, Mother, The Chaser, Peppermint Candy, Poetry ai auzit? Toate sunt filme asiatice foarte cunoscute si apreciate in genul lor, dar problema e ca filmele asiatice recente parca ajung mult prea greu la urechile oamenilor. Mie mi se pare ca cinematograful sud-corean e infinit peste noul val romanesc. Regizori ca Chan-wook Park, Kim Ki-duk, Joon-ho Bong, Jee-woon Kim, Chang-dong Lee (trebuie neaparat sa vad si ceva de Sang-soo Hong) sunt peste Puiu, Porumboiu & co. doar ca-s ceva mai putin artsy, combina extraordinar de bine vizualul, cu muzica, cu povestea si cu jocul actoricesc de prima mana. Si rezultatele lor la festivaluri internationale sunt incomparabil mai bune.

Liviu, nu sunt chiar strain de autorii asiatici si filmele lor. In afara de cei vechi, Kurasawa, Ozu,
Seijun Suzuki, Immamura, imi plac: Johnnie To, John Woo, Kiyoshi Kurosawa, Chan-wook Park of course, am vazut vreo patru, toate excelente, Hark Tsui, mai ales ultimul film vazut, Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (2010), impresionant, chiar a fost laudat in Cahiers du cinema de acum vreo 2-3 luni, plus altii al caror nume imi scapa momentan. Dar eu nu ma legam de cinemaul asiatic aici, doar voiam sa spun ca e impropriu sa compari filme din '60 (mai ales cele de referinta) cu filme din 2000. Desi fiecare e liber s-o faca. It's a free country!
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif