View Single Post
Old 23 Sep 2011, 13:58   #3
varu
Guru

varu

Ali: Fear Eats the Soul

Vai, cat m-a enervat filmul asta!
De data asta nu numai ca sunt de acord cu tot ce a scris Windom, dar mi se pare ca a fost prea diplomat, prea bland.
Asta mai imi lipsea, o melodrama nemteasca cu replici rostite ca si cum toti ar fi roboti. Data viitoare o sa incerc un film de razboi elvetian, ar avea mai mult sens.
Eu inteleg ca acest Fassbinder a fost un mare libertin la viata lui si ca vrea sa sparga tabuurile si pe ecran si ca pentru asta alege sa transpuna o poveste de dragoste (BTW, filmul e un remake dupa asta: http://www.imdb.com/title/tt0047811/ ) dintre o Tamara Buciuceanu si un Cabral, dar nu poti sa iti sustii un demers artistic de genul asta cu un singur actor care chiar joaca si restul sunt niste cizme, niste paiate ce isi spun replicile intr-un fel execrabil.
Te buseste rasul cat de prost joaca arabul ala. Omul e ireal. Am facut germana in scoala si felul cum vorbeste Ali in germana e exact cum se mai rade de arabi in scheciurile de prost gust de la noi, alea facute de Tociu si Palade: "Ali doarme aici. Ali iubeste pe mata. Ali trist acum. Ali ..." Tociu, Palade, "Trasniti in NATO" si alti kitschosi de pe la noi par actori versatili in comparatie cu arabul.
La Bresson nu mi s-a parut deloc deranjanta inglobarea neprofesionistilor, aici e de-a dreptul hilara, efectul e fix invers celui scontat de regizor, daca chiar si-o fi propus vreun moment sa emotioneze sau sa ii ia cineva in serios "mesajul" si nu ne-a luat pe toti la misto cu filmul asta.
Emotiile mele au fost intre ras amar si luat cu mainile de cap.
E singurul film care nu mi-a placut deloc din tot turneul.
N-o sa vad celalalt film, asa ca nu votez la meciul asta.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif