Le Samourai - Vehicol pentru Alain Delon si avand in vedere ca nu sunt atras de barbati fatali, m-am plictisit. Ca policier, gaurile din intriga sunt mai mari decat cele din ciorapii unui aurolac. Politia aduce o gramada de suspecti la interogatoriu, dar, fara sa aiba vreun motiv, comisarul e convins ca tocmai Jef a facut-o. Asta probabil ii da dreptul sa puna microfoane dupa bunul plac si sa dea navala in casa peste oameni, pentru perchezitii neautorizate. Nord-coreenii ar fi invidiosi sa vada incalcarea drepturilor omului din filmul asta.
Interlopii care au comandat crima intiala, trimit un amarat ca sa-l termine pe super-killerul nostru. Bietul om rateaza iar si iar, dar la cat de inofensiv pare in comparatie cu Delon, asta era stabilit de la inceput. Printre skillurile lui Jef se numara si detectia telepatica a microfoanelor, ceea ce ii permite sa vorbeasca deschis despre contracte de crima, cu omul interlopilor, exact in camera unde gasise inainte un microfon. Adica era clar ca nu a fost pus altul sau ca nu existau mai multe de la inceput, nu-i asa?
Intre timp, pe masura ce nu gaseste absolut nici o dovada, inspectorul perspicace mobilizaza tot mai multe forte. Punctul culminant e o sendinta in care ii spune unui coleg ca ii va pune la dispozitie 70 (saptezeci) de oameni dotati fiecare cu un intrerupator, ca sa-l urmareasca pe omul nostru, repet, fara nici o dovada sau motiv de a crede ca e vinovat. Cand il gasesc, sa apase pe intrerupator! Daca il pierd, sa schimbe intrerupatorul pe cealalta pozitie! In momentul ala aproape ca m-a pufnit rasul, dar m-am gandit la nota de 8.2 de pe imbd si mi-a venit sa plang mai degraba...
Singurele motive de a vedea idiotenia asta sunt regia foarte buna si sarmul cam sec a lui Delon.