View Single Post
Old 16 Sep 2011, 19:14   #33
varu
Guru

varu

Pickup on South Street

Film din categoria "playlistul lui TCM", unde nu cred ca s-ar remarca printre zeci de alte filme. Poate gresesc si sunt nedrept.
Nu stiu daca e prea mult de despicat firul in patru la un astfel de film.
De bine e de zis ca e un film agreabil, de vazut cand ai ceva timp liber si vrei relaxare fara multa bataie de cap. N-am mai vazut un film de genul asta de mult timp, ceea ce e de bine. Sa fie masa bogata si diversificata la turneul asta. Bufet.
De rau e tot ce s-a zis deja pana acum: film facut la tiparnita Hollywoodului, cu personaje "tipologizate" la greu (macho-ul gainar a carui proprie morala e deasupra sistemului, fata naiva cu inima de aur care se indragosteste de macho-ul gainar treptat-treptat dupa fiecare sarut, personajul secundar "who makes a living and knows a few things" ajutator la distribuirea intrigii si a firelor actiunii din cand in cand, baietii rai compusi ca niste comunisti plati, sticletii mai mult de decor etc.), cu scenariu plin de clisee si cu happy endul in care rebelul de baraca ia fata de aur la figurat si la propriu pe dupa umeri.
"Honey, you look as good as new." Curata si apretata.
Regizorul te tine de mana de-a lungul intregului film ca un nene cu proprii copilasi, oferindu-ti toate detaliile inainte si are respect pentru timpul tau, nelungind povestea mai mult decat e cazul, ceea ce e de bun simt pentru un film de genul asta.

Votul meu: Pickpocket, pentru tot ce am scris despre el.

Last edited by varu : 16 Sep 2011 at 20:09.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif