View Single Post
Old 12 Sep 2011, 20:32   #13
Pepper
Guru

Pepper

La aceasta runda nu ma pot abtine sa nu comentez pt ca din intamplare am vazut ambele filme. Am detestat din primele 5 minute Pickpocket, recunosc. Nu este genul meu de film, dar am facut un efort sa inteleg rostul acelor oameni luati de pe strada si pusi sa "joace" - la un moment dat aveam impresia ca citesc replicile directde pe podea ca de prea multe ori puneau privirea in pamant, mai ales personajul principal, un neinteles al universului. Din atatia naivi care se viseaza staruri de cinema regizorul a ales tocmai niste oameni neinteresati de actorie? pacat...
De la inceput pana la sfarsit am avut senzatia ca citesc o carte, si inca una foarte buna; tocmai din acest motiv imi exprim indignarea fata de acest regizor care putea publica o carte de succes si astfel bucura ochii unui iubitor de arta decat sa faca acest...film care vrea sa nu-stiu-ce. Personajul principal este un om inteligent (din spusele mamei lui ca altfel nu-mi dadeam seama) care vrea sa scurteze lungul drum catre succes cu ajutorul "pickpocket-ismului" considerand acest mijloc de trai o arta; se vede ca e dornic sa invete tainele furtului pt a ajunge la perfectiune, iar in actiunile de succes se simte ca un curcan care se zburleste la curci. Isi da cu inteligenta in petec in momentul in care isi da drumul la gurita in fata unui comisar...si aici a fost partea care m-a lasat perplexa: de ce i-ai spune unui politist ideile tale cu iz infractional? nu degeaba a devenit extrem e paranoic ulterior. Si de fapt care a fost ideea?! eu am inteles asa: ca oamenii care s-au nascut inteligenti "nu merita" sa munceasca, ei ar trebui sa fie protejati de mojicia muncii poate imi explica cineva cum a stat treaba de fapt, as fi profund recunoscatoare Si ca o ultima idee, de ce s-ar indragosti o femeie de acest personaj ciudat, fara un venit financiar stabil (pt a intretine o familie evident), fara dorinta de a munci si care risca inchisoarea in orice moment?nu pot sa inteleg...dar sincer am intrezarit aceasta posibilitate in decursul filmului

Cat despre Pickup, I'm a sucker for old fashion hollywood movies Mi-a placut atat intriga, cat si personajele vulgare. Widmark a fost exact ce francezul n-a reusit sa fie, un infractor inteligent si versatil, precaut fara sa ajunga un paranoic notoriu and a perfect loverman Mi-a parut rau pt biata fata batuta si de stapan si de iubit de parca era o minge de ping-pong, ca mai apoi sa fie si impuscata; poate ca pe acele timpuri spectatorii ziceau "asa-i trebuie' Anyway filmul a fost captivant, fara o prea mare implicare a intelectului dar macar am vazut armonie! Prin el am vazut un regizor care a avut grija ca munca sa sa placa ochiului si nu s-a pretins a fi vreun geniu neinteles. Un film de actiune ca la carte curat ca lacrima (aici poate sunt prea subiectiva)

In concluzie votul meu merge cu siguranta catre Fuller.