Pickup on South Street
Era o perioada cand suportam si chiar imi placeau filmele americane vechi in stilul asta, dar se pare ca a cam trecut. E genul de film tipic hollywoodian in care toate se rezolva perfect pentru personajul principal, desi cariera acestuia nu e una tocmai decenta. Dar desigur, in ciuda acestui fapt, este extrem de integru cand vine vorba de lucruri marete, salveaza tara (oarecum) si toate faradelegile sale sunt sterse. Nu poate lipsi melodrama specifica perioadei respective si uneori pot trece cu vederea peste asta cand ideile sunt interesante, dar filmul asta e unul din motivele pentru care Hollywood e asa cum il stim noi astazi.
Cred ca Chambord ar vota fara ezitare in meciul asta, eu am nevoie de inca o vizionare a filmului francez.
Originally Posted by Windom:
Adica, personajul e conceput ca manechin pentru a spune cava despre mediul in care traieste? Ori e creat astfel pentru a-l ignora si a acorda, in schimb, atentie la ceea ce se intimpla in jurul lui (DACA se intimpla ceva)? 
|
Eu am inteles ca personajul si trairile sale reies mai mult din mediul incojurator, din ceea ce face, din locurile prin care umbla, decat prin ceea ce spune el. Probabil el a simtit Pickpocket cam in acelasi mod in care tu ai simtit Goodbye, Dragon Inn.