View Single Post
Old 12 Sep 2011, 16:22   #7
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu conteaza daca votezi sau nu, eu chiar rog pe oricine are o parere despre filmele participante sa si-o spuna, cu atat mai mult in cazul lui Bresson, cu atat mai mult daca e vorba de Pickpocket si cu atat mai mult daca e una pozitiva. Insist aici tocmai pentru ca nu mi-a placut Pickpocket cand l-am vazut acum vreo 2 ani, parerea mea e foarte asemanatoare cu cea a lui Windom (nu credeam ca o sa intalnesc pe altcineva care nu-i are la suflet pe Bresson & Godard) si as vrea sa aud mai ales parerile pozitive asupra filmului. De la Bresson am vazut si Au Hasard Balthasar, dar ala parca vroia sa spuna ceva, desi actorii sunt tot amatori si acolo, iar lucrul asta e pe alocuri insuportabil pentru ca distrage atentia de la ideile filmului. Una e sa nu fie actori de prima mana, sa aiba niste roluri sterse, si cu totul alta sa fie chiar enervanti prin amatorismul lor. Cred ca am sa incerc o revizionare (si asa e destul de scurt filmul) si sa fiu mai atent la ideea asta, adica "Interiorul personajului este exteriorul". Oricum o sa vad de la el Diary of a country priest si A man escaped indiferent de rezultatul meciului. Pe de alta parte sunt pe la jumatatea celuilalt film participant si sincer nu m-a incantat deloc asa ca n-as miza pe vreun rezultat momentan.

PS: Tin sa precizez ca filmele au fost alese astfel din pura coincidenta (la fel ca in oricare alt meci), chiar daca protagonistii ambelor sunt hoti de buzunare, iar filmele au lungime aproximativ egala. E doar o coincidenta... as zice chiar fericita.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif