GoodBye, Dragon Inn.
Nu cred ca e un film original. Cadre fixe si lungi s-au mai vazut si in alte filme. Iar faptul ca au o durata extrema si tot filmul e construit in maniera aceasta nu adauga nimic deosebit. Pentru a crea o atmosfera deprimanta, pentru a transmite senzatii de alienare si goliciune, folosind o imagine low-key si decoruri sugestive, ca in filmele noir de exemplu, nu e nevoie de cadre de o asemenea lungime. Eu unul nu le vad rostul. Spre sfarsit este unul in care se filmeaza sala cinematografului cu femeia de serviciu urcand scarile - 3 minute, femeia de serviciu iese din cadru si filmarea continua inca 3 minute. Care o fi sensul lui? In plus la filmele noir atmosfera creata contribuie la construirea personajelor, sugereaza starea, evolutia, psihicul lor. Ori aici personajele sunt aproape inexistente. Filmul asta imi aduce aminte de povestea aceea cu hainele imparatului. Hai sa nu spunem ca e asa de subtil incat nu-l putem intelege! Cred ca pentru a fi original un film trebuie in primul rand sa spuna ceva. Daca nu spune mai nimic, cum e in cazul de fata, nu produce nici cliesee, nici imitatii, e adevarat, dar nu inseamna nici pe departe ca e original.
La cérémonie
Nu e cel mai bun film al lui Chabrol, nici cel mai prost. E o drama psihologica in stil clasic. Bine gradata intriga. Interpretare de exceptie atat Huppert cat si Bonnaire, pentru care au luat premii Cesar (Huppert) si la Venetia (Huppert si Bonnaire).
Vot - La cérémonie
Last edited by Mercutio : 11 Sep 2011 at 02:30.
|