Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by rvn:
ba eu cred ca chiar asta e.de-aia si apeleaza la o agentie care sa-i livreze fetele. cred ca orice barbat care vrea sa-si satisfaca anumite fantezii si intra in contact cu o asemenea agentie are anumite preferinte: de exemplu:blonda sau bruneta, inalta sau scunda..
in fine..cerinta fotografului era ca madmoazela cu pricina sa aiba o anumita nationalitate,ca apoi,cand vine la intalnire,sa satisfaca acest capriciu de a palavragi in limba materna,apoi, la ultima sarja de vin pusa in pahar,ea sa se ridice de la masa si sa vorbeasca la telefon....
|
Cred ca lucrul asta a fost facut destul de clar de Egoyan, dar nu prea vad cum de aici poti deduce ca:
e si asta o forma de satisfacere erotica,doar ca e mult mai subtila,iar Twinsen a priceput ce vreau sa zic...
|
De priceput am priceput, dar mi se pare total la nimerelea. Si vrei sa spui ca tipul avea fantezii erotice legate de perioada in care relatia lui s-a destramat? Acele imagini pe care le vedem noi il duceau pe el la orgasm? Daca vedem pe fata lui ca ii placea inseamna ca era de natura erotica? (descarc iar filmul ca sa vad expresia fetei cu atentie) Care-i indiciul care ar trebui sa ne duca cu gandul la asta? Doar fata sa care exprima placere cand isi reaminteste?
poti sterge commentuldaca vrei,dar asta e parerea mea.
|
De ce as face asta?
Mi se pare ca ajungem deja la interpratari aleatorii pentru un film care, zic eu, nici nu merita atata analiza.
|
in nici o secventa din film, nu apare vreo dovada clara ca sotia si-a inselat fizic, sotul.faptul ca x(persoana casatorita) tine de mana pe y, este doar un indiciu subtil ca intre ei s-a infiripat ceva ce unii au sugerat aici ca ar putea sa fie o viitoare relatie "totala".si probabil ca, asa e...
eu, am folosit intentionat termenul de "RITUAL EROTIC", fiindca este o diferenta destul de importanta de nuanta intre EROTIC SI SEXUAL. satisfacere erotica insemna ca ea se producea la nivel spiritual, asa cum relatia nevestei lui cu acel armean, parea sa fie tot de aceeasi natura.
un sot sau o sotie, poate ajunge sa recurga la acest soi de infidelitate si ceea ce s-a comentat pana acum despre destinul unor casatorii intre persoane care apartin unor culturi diferite si implicit,pierderea identitatii culturale datorita exilului,cred ca justifica cu siguranta, aparitia acestui tip aparte de infidelitate.
poate traducatoarea, nici nu a ramas impreuna cu ghidul,n-avem certitudinea asta...
dar ea, prin mesajele ulterioare pe care le trimitea sotului, isi exprima regretul ca ruptura lor a fost mai degraba de natura spirituala si nu sexuala,iar el, prin acele cine aranjate de agentiile care tocmai de-aia exista (ca sa satisfaca cerintele excentricilor de tot felul), incerca sa copieze cumva, acel tip de relatie infidela, prin care isi pierduse sotia...