Calendar
L-am vazut si eu intr-un tarziu. Scriu doar cateva cuvinte, oricum nu mai e mare lucru de completat la ce s-a discutat pana acum.
Un film care prezinta destramarea relatiei unui cuplu intr-un mod inedit (unic) - toata lumea e de acord cu asta. De remarcat felul in care aceasta ruptura se intensifica dupa fiecare secventa din trecut (de la primele secvente in care soferul vorbea exclusiv despre istoria acelor biserici, la cele din urma in care a ajuns chiar sa-l intrebe pe fotograf daca doreste sa afle ce simte pentru sotia lui). La fel de interesant de urmarit este si modul in care el reactioneaza pe loc (neputincios, fricos, avand si handicapul limbii) comparativ cu modul de reactie din prezent, in care isi aduce aminte si analizeaza atent fiecare moment al excursiei, raspunzand cu calm la fiecare replica a sotiei sale (poate ca acele replici spuse in trecut ar fi putut schimba cursul relatiei celor doi).
Cat despre tipele cu care cina in prezent, eu asa am inteles: el suna la un bordel (cerand probabil prostituate sau dame de companie de nationalitate armena sau care sa cunoasca aceasta limba) iar matroana ii trimitea ce avea disponibil (asta cred eu, ca cerea tipe care sa vorbeasca armeana, pentru a reconstitui cat mai bine scenele din trecut) . Iar desfasurarea cinei era evident un scenariu pregatit dinainte.
|