View Single Post
Old 07 Sep 2011, 10:05   #6
Twinsen

Twinsen

Spoilerele sunt absolut normale pe un thread de analiza.
Originally Posted by anaemona:
Twinsen, cu regret o spun, n-ai inteles nimic din film. Filmul e orice numai banal nu. Chabrol e unul din cei mai mari regizori francezi contemporani, deschizator al marelui val francez, cu zeci de filme care merita vazute. Daca La ceremonie e banal, multe, multe filme nu merita nici macar 5 minute de vizionare.
Pentru mine personal cam 95% din filmele care se fac nu merita mai mult de 5 minute de vizionare. Dintre filmele pe care le selectez eu pentru vizionare, nu ma uit pana la capat decat cam la vreun sfert.
Chabrol e maestru in a-si construi personajele, e maestru in a te mentine alert 100% in cele mai banale scene, cum ar fi scena de deschidere a filmului.
Tocmai asta am amintit si eu ca punct pozitiv a filmului, constructia personajelor. Ar fi trebuit sa precizez ca asta include si jocul excelent al actorilor.
Personajele principale sint un amestec de inocenta si violenta, nu avem de-a face cu criminali dar Chabrol ne construieste, prin toate scenele aparent banale, drumul prin care personajele ajung criminali
Revenim la o problema discutata recent, a realismului in filme. Cand faci un SF sau un film gen Calendar, e evident ca nu vrei sa fii realist. Dar in La Ceremonie exista o intentie clara de a crea personaje realiste. Si tocmai de aia macelul e aberant, ar fi extrem de greu sa crezi ca un singur om, capabil de a se intregra in societate, e atat de relaxat cand omoara pentru prima data o familie, dar ca doi oameni sunt astfel e deja complet neverosibil. Iar finalul Deus ex machina intra in taramul comediei pure, din pacate neintentionata.
  Reply With Quote sendpm.gif