Twinsen, eu ti-am raspuns la o intrebare direct

(
Daca fotograful si traducatoarea sunt apropiati de ce nu se vede deloc asta cand filmeaza impreuna?) si la altele indirect, zic eu, numai ca acum nu ma apuc sa scotocesc sa-ti spun exact care ar fi respectivele raspunsuri. Apropos de intrebarea asta, as putea sa te intreb si eu legat de Love letter, daca e sa analizam logic filmul: Daca Itzuki (M) o iubea pe Itzuki (F) de ce se logodeste cu Hiroko in loc sa o caute, ca adult, pe cea pe care o iubea cu adevarat? Evident, filmul nu ar mai fi existat, asa cum nici Calendarul n-ar mai fi existat daca s-ar fi vazut ca cei doi soti sint apropiati
In legatura cu rezultatul votului, crede-ma ca nu e mai putin socant faptul ca Rosselini a fost descalificat in prima runda, chiar daca cel care a facut-o a fost Kiarostami. Eu n-am vazut Paisa, imi propun sa-l vad cit de curind (luni de zile ar putea insemna asta

) dar am vazut Rome, citta aperta, tot din trilogia de razboi, si este un film pe care-l recomand oricarui cinefil. O descalificare in turneul asta nu stirbeste nimic din valoarea regizorilor din joc. Eu cred ca multi dintre noi vom continua sa exploram regizorii pe care nu-i cunosteam deloc sau prea putin si nu vad de ce nu s-ar continua discutiile la filmele care n-au avut sansa sa participe in concurs in alte topice, deschise special pentru asta.
Sper sa-ti placa urmatorul film al lui Egoyan, nici eu nu l-am vazut inca, dar e clar diferit de Calendar.