Eu cred ca the ultimate movie experience ar fi sa simti mirosurile din scenele de pe ecran. Imaginati-va sa simtiti mirosul de cafea proaspat risnita cind xulescu isi serveste cafeaua sau sa va imbete mirosuri de flori si alte arome. Bineinteles ca exista si reversul medaliei, care n-ar fi prea placut, daca e sa ne gindim la scena de la breakfast din Trainspotting
Chiar nu inteleg cum de nu s-a gindit nici un producator la asta dupa esecul 3D-ului.
Cred ca in filmele gen Trainspotting, Requiem, se vede experienta proprie a autorilor, din cauza asta cei ce au consumat droguri pot sa confirme si sa simta mai pregnant senzatiile respective, dar nici ceilalti nu ramin chiar nemiscati de anumite scene. Requiem-ul a fost foarte dur pentru mine, m-a bintuit multe zile, dar nu imaginile alea halucinante, alte scene. Oricum, filmul asta l-as da obligatoriu in licee, incepind de pe la 15 ani.
Pentru mine, senzatiile cele mai puternice au fost date de muzica (sunet) combinate cu imagine. Nu cred ca am simtit ca ma transpun in scenele respective, dar emotiile au fost foarte intense. Un exemplu ar fi scena de deschidere din Silen light.