View Single Post
Old 03 Sep 2011, 17:10   #8
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Mercutio:
Intrebarea mea e: de ce se consuma (si desigur, se produc) atatea filme de groaza? Daca groaza e un sentiment negativ, de ce urmaresc totusi oamenii acest gen de filme? Desi sentiment de groaza la vizionarea unui film artistic e prea mult spus. Mie mi se pare ca avem de a face cu un soi de excitare sau provocare care se cauta in experienta asta. .
qui_a_peur_de_la_litterature_ado_200[1].jpg
acum ceva vreme, am citit intr-o revista despre Annie Rolland, psiholog, si despre cartea sa, a carei coperta am pus-o mai sus si mi s-a parut interesant subiectul,atat ca abordare cat si ca importanta educativa pentru copii..dar si pentru adulti.cred ca fara probleme, putem extinde aceasta intrebare in domeniul cinematografiei,nu numai al literaturii, fiindca mi se pare mie ca in ziua de azi, cinemaul,datorita ariei mult mai largi de exprimare(vizuala,auditiva) influenteaza mai mult decat lectura cartilor apetitul pentru a consuma violenta,groaza...
practic, Annie Rolland incearca sa desluleasca itele incurcate ale apetentei tinerilor pentru consumul de literatura care ofera asupra vietii o viziune morbida,pesimista,ceea ce pare destul de ingrijorator.problema este: e vina editorilor ca tiparesc astfel de carti? si putem pune si noi intrebarea: e vina producatorilor din industria cinematografica pentru faptul ca piata e plina de astfel de filme?
o parte din raspunsuri ni le putem da si noi,dar in urma studiului facut in randul adolescentilor, Annie Rolland a descoperit ca acestia considera ca aceste carti, in loc sa sperie,au rol de preventie,adica ei invata mult mai mult din ele,citind ceea ce li se intampla personajelor,decat daca cineva le-ar cenzura lectura,incercand sa previna prin sloganul "asa,nu!",fara sa explice de ce..
hai sa ne gandim ca acelasi lucru este valabil si pentru filme. nu stiu daca voi credeti, dar eu,da!

Last edited by rvn : 03 Sep 2011 at 17:13.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif