'days of being wild"
seductie,abandonare,suferinta din dragoste si multa,multa frustrare intr-un amestec ciudat de stiluri orientale si europene pe fundalul unei partituri muzicale cu iz erotic in ritm de dans sud american.acestea sunt ingredientele unui film special in care accentul este pus insistent pe framantarile interioare ale personajelor si mai putin pe dezvoltarea unui fir narativ. asadar,povestea este simpla,lipsista de zorzoane:un tanar seducator,intretinut, trece de la o relatie sentimentala la alta,cu o nepasare uluitoare,fara sa se poata atasa definitiv de vreuna din femeile pe care le ademeneste cu privitul ceasului si freza de gigolo pe care si-o piaptana obsesiv.suntem martorii desfasurarii a doua din aceste legaturi erotice,cu doua femei complet diferite din punct de vedere temperamental iar personajul nostru se descurca cu greu, facand slalom printre dorinta de casatorie a uneia si accesele de isterie ale celeilalte. seducatorul nostru poarta in suflet drama propriei abandonari materne.mama adoptiva i-a oferit un camin confortabil in schimbul unei fericiri pe care el n-a fost capabil sa i-o ofere in schimb.
in”days of being wild” mi-a placut mult modul cum regizorul si-a pus personajele in valoare,le-a definit si le-a creat fiecaruia cate-o poveste de viata pe care ele o scot la iveala in timpul scenelor dramatice care se deruleaza pe masura ce ele se cunosc si interactioneaza.
sunt cateva secvente care mi-au lasat o impresie deosebita la nivelul dramatismului acut ce razbate din dialogurile taioase sau pur si simplu din expresivitatea subtila a figurilor pe care camera de filmat le surprinde intr-un mod destul de convingator.
mi-a placut alura lui Leslie Cheung in rolul seducatorului,nimic teatral sau exagerat in modul lui de abordare a rolului,din contra,retinut,impasibil,de multe ori chiar „enervant” de sigur pe el prin sexualitatea tipic asiatica pe care o emana,diferit de ce-am vazut eu pe ecran pana acum.secventele cu el dansand pe ritm de mambo sunt cele care m-au convins,dar votul nu-i voi da, desigur,decat dupa ce voi viziona si filmul grecesc.
Last edited by rvn : 01 Sep 2011 at 20:08.
|