View Single Post
Old 31 Aug 2011, 21:57   #25
anaemona
Guru

anaemona

Cred ca e o mare diferenta intre artistul Egoyan si personajul interpretat de Egoyan. Nu mi se pare a fi vorba de nici un sacrificiu din partea fotografului. Dupa cum o afirma chiar el, pentru el calendarul este doar munca, munca dictata de altii, nu a ales el ce sa arate lumii, ci altii. Foarte probabil sa fi fost influentat in a acepta respectivul contract de sotia lui, pentru ca ea e cea care simte nevoia sa aiba radacini, sa-si cunoasca radacinile.

Relatia celor 2 e inexistenta de la prima imagine. El e preocupat de munca lui iar ea in final gaseste o motivatie destul de puternica, influentata si de noua experienta, ca sa se rupa. Chiar dupa ruptura vrea sa comunice cu el, dar se loveste de impasibilitatea lui, de incapacitatea lui de a-si exprima sentimentele.

Cinele nu mi se par deloc romantice chiar m-am tot intrebat ce au in farfurii, resturi de prajituri?

Ca fapt divers: Egoyan trebuia sa faca filmul cu banii de pe un premiu primit in URSS (1 milion ruble), asa s-a hotarit sa faca filmul. Intre timp Armenia s-a rupt de URSS si el nu putea folosi banii decit filmind pe teritoriul Rusiei. Visul lui era sa faca un film despre armeni pe teritoriul Armeniei, asa ca a incercat sa aiba alta finantare, fara succes. Filmul e facut cu un buget de 80 mii dolari, filmat in 10 zile, cu armata in spatele lor.