Originally Posted by varu:
Ten
Sincer, in comparatie cu exemplele date mai sus filmul asta nu mi-a transmis prea multe. L-am vazut cu multe stopuri ca nu a reusit sa ma acapareze cu 'povestea'. Pentru mine, banalul aparent expus in film si care ar trebui sa transmita sensuri deasupra banalului a ramas in sfera banalului si filmul in cazul asta e 'forma de dragul formei, fara fond'. Experiment cinematografic ratat.
Nu cunosc prea bine termenii tehnici din cinema ca nu fac parte din breasla si as fi incantat ca cineva care citeste forumul si stie ce presupune filmarea in 35mm sa explice mai in amanunt considerentele folosirii unui astfel de format foarte vechi (de cand s-a inventat cinemaul practic), pentru ca mie mi-a lasat senzatia (voit asumata de regizor cred) de amatoricesc, de punere a unei camere ieftine pe torpedou si inregistrare a banalitatii cu scopul de a atrage sensurile 'profunde' ale unei societati complexe blablabla. Ei bine, daca asta si-a propus, nu prea cred ca a si reusit.
E doar calofilie de dragul calofiliei.
|
La asta m-am referit si eu cand am spus ca am dubii fata de "valoarea intrinseca a filmului". Da, filmul arata ieftin, e genul de film pe-care-puteam-sa-l-fac-si-io. Si pt spectator e foarte inconfortabila senzatia ca autorul umbla cu cioara vopsita. Una dintre cele mai inconfortabile pe care le poate incerca. Blockbuster-ele care arunca la masini in aer in prostie credeti ca contin o valoare intrinseca prin asta pe care o anumita categorie de spectatori o admira? Nici vorba. Tot spilul e ca spectatorul se simte magulit in asemenea momente, se simte respectat de cantitatea de bani si energie care s-a cheltuit pt el.
Originally Posted by varu:
cu scopul de a atrage sensurile 'profunde' ale unei societati complexe blablabla.
|
Yep, that's how I feel about that too.
Singurul lucru care m-a interesat sunt oamenii. Mie-mi plac foarte mult oamenii. Nu ma intereseaza deloc ideile pe care le discuta ci felul in care-o fac, emotiile prin care trec atunci si tot felul de gestisoare "nesemnificative" care le scapa. Daca actorii sunt naturali (si aici e o inflatie sufocanta de naturalete) nu mai imi trebuie nimic.