View Single Post
Old 23 Aug 2011, 23:31   #4
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Windom:
Ten
Acel spatiu strimt in care se desfasoara intreaga „actiune” reprezinta „a free zone”, o oaza de libertate in mijlocul unui sistem totalitar, un loc unde, la fel ca intr-un confesional, iti poti da friu liber la gura fara teama.
Foarte perspicace observatia! Acum imi dau seama ca avusesm si eu vag senzatia asta in timpul filmului, insa nu reuseam s-o conceptualizez.

Despre valoare intrinseca a filmului am ceva dubii, dar mie personal mi-a gadilat gusturile. Pentru ale caror standard cred ca ar trebui sa-ncep sa-mi fac griji. De la un timp nu mai imi pasa de nimic decat de apropierea cat mai fina de realitate a evenimentelor portretizate-n film. La filmul asta, cred ca si daca totul era turnat intr-un singur cadru, doar cu soferita (in ipostaza cu voalul de culoare alba si cu ochelarii de soare on ) care sa mai expedieze din cand in cand cate-o apostrofa catre co-auto-traficantii sai, tot nu reusea sa ma plictiseasca. Dubiile-s legate de asa zisa "abordare" a problemelor sociologice. Care abordare consista in cea mai mare parte doar in niscaiva sageti perorative catre binecunoscutele oprimare si instrumentalizare la care-I supusa femeia in regimurile islamiste. Nimic constructiv aici.
Originally Posted by Windom:
N-am avut nici un moment impresia ca privesc un film „exotic”
Nu ne referim la acelasi sens al termenului (tu probabil ai in vedere fateta ideologica, politica) dar pe mine asta m-a atras dinainte sa-nceapa filmul, in prima faza (vorba si portul arab cu care sunt cat se poate de nefamiliarizat) si apoi, dupa startul filmului, am fost aproape socat de prospetimea si extrema naturalete a actorilor (copilul ala ar merita macar vreo 6-7 "oscaruri") , care - se subintelege - e la ani lumina de inetrpretarile sablonarde americane, dar chiar si fata de ce-am vazut eu pan-acum in Europa occidentala, isi pastreaza o anumita superioritate.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif