View Single Post
Old 19 Aug 2011, 21:01   #26
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by Windom:
Cei care ati vazut aceasta bijuterie, spuneti-va aici parerea...
Am dat peste filmul asta absolut din intimplare, navigind pe Amazon. Mi-a stirnit curiozitatea, asa ca l-am cumparat. A fost, cred, cea mai placuta surpriza de care am avut parte, in materie de cinema. E o mica capodopera, pur si simplu nu i-am gasit nici un cusur.
Exista secvente, aparent banale, insa saturate de semnificatii... Spre exemplu, pe la inceputul filmului, personajul principal,Titta, priveste impasibil pe fereastra o duduie care trece prin multime. Un trecator, fermecat de prezenta femeii, intoarce privirile spre ea si intra cu capul intr-un stilp - the consequences of love? Intreaga scena e un preview pentru ceea ce urmeaza sa se intimple (domnisoara respectiva va avea o influenta asemanatoare si asupra personajului sus-numit).
In centrul povestii se afla acest Titta, un personaj taciturn, calculat, impasibil, ajuns, de voie de nevoie, pe statele de plata ale mafiei. Din cind in cind, isi scoate BMW-ul de la naftalina si face pe curierul – duce o valiza dintr-un punct in altul. Asta e tot ce are de facut. In rest, rutina...
În momentul in care EA apare, toata aceasta impasibilitate se duce naibii... Rationalul se transforma in irational, incep sa apara greselile si nu mai exista cale de intoarcere...
Interpretarile sint de zile mari, in special Toni Servillo in rolul lui Titta – respectivul este absolut magnific. Stilul de filmare este uluitor, secventele pur si simplu curg pe ecran, exista o miscare continua de camera care, alături de sobrietatea generala a filmului, creează un efect unic. Sint cele mai frumoase miscari de camera pe care le-am vazut intr-un film...
Nu vreau sa dezvalui finalul. Spun doar atit. Demential. M-am gindit şi am meditat asupra lui zile in sir dupa vizionare...
Ori de cite ori am ocazia recomand cu caldura acest film. Este o experienta unica...
L-am vazut astazi si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult.Primul meu Sorrentino.
Olivia Magnani e superhot
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif