Am terminat uichendul trecut Twin Peaks. Mare dezamagire. Bine, nu chiar mare fiindca io n-am stomac pt textura serialelor apriori dar oricum. (de ex "band of brothers" cea mai bine cotata miniserie de pe imdb (9.7 !) mi s-a parut o platitudine infinita. Cred ca rating-urile exorbitante ale serialelor de pe imdb e noul lucru care ma enerveaza cel mai ingrozitor. Twin Peaks are 9.2 si Fire Walk With Me are 7. Ce rocada frumoasa le-as face!) Dupa primul sezon il abandonasem deja dar l-am reluat dupa vreo doua saptamani. Nu regret ca am facut ca sunt niste micro-capodopere ratacite prin el, dar doamne ce groaznic a fost mijlocul sezonului doi!! Structura filmului oricum primeste o lovitura teribila din start din cauza politicii care si-a varat coada si a dezvaluit prematur identitatea ucigasului, dar in special fatale au fost circul cu toata povestea tentativei lui Shelley si Bobby de a profita de pe handicapul lui Leo, aberatia cu schizofrenia lui Nadine, sincopa psihica a lui Ben Horne, tarasenia cu copilul lui Lucy, aventura extravilana a lui James, si chiar (desi intr-o masura mai mica) poveste lui Windom Earl si concursul de miss.
Personajele sunt aproape in totalitate dezastruoase, caricaturale, exceptie facand Albert, Gordon, Cole, Harry (bune) si bineninteles Dale Cooper si BOB care intra in componenta capodoperiala si geniala (nu exagerez) a filmului. Fantastice realizari acestea doua, nu poti sa ceri mai mult de la un film. Tot in aceeasi cheie, visul lui Cooper din primul sezon, finalul episodului care spulbera definitiv misterul, ultimul episod - momente definitiv indelebile.