View Single Post
Old 10 Aug 2011, 19:53   #38
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Trois hommes et une femme - Conte d'hiver

Personajul principal al acestui basm rohmerian, Felicie, e in cautarea sufletului pereche (si al ei insasi), il gaseste in persoana lui Charles, insa ii scapa din cauza unei confuzii. Dupa 4 ani, o regasim pe Felicie in bratele a 2 barbati (Loic si Maxence) pe care pretinde ca-i iubeste, totodata pastrandu-l in suflet pe cel la care inca viseaza.

Initial mi-a displacut total aceasta arahnida capricioasa, egoista, indecisa si, aparent, insensibila, dar spre final am incetat sa o mai judec si am incercat sa-i inteleg motivatiile, reusind sa empatizez cu ea. Mi-a displacut modul in care a parut ca se joaca cu cei doi.

Loic

Maxence

Spun ca mi s-a parut, deoarece am realizat apoi ca nu a facut-o deliberat. Am ajuns chiar s-o compatimesc si sa-i inteleg deciziile, desi unii le-ar considera imorale, sunt totusi umane.
Bine, filmul e mai complex decat l-am schitat eu, din ecuatie facand parte si ceva discutii filosofice, Platon si Plato, Dumnezeu sau imortalitatea sufletului, hazardul si coincidentele, sub semnul carora unii dintre noi par sa se gaseasca.

Last edited by omudindulap : 10 Aug 2011 at 22:29.
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif