Trei Motive
Ideea e preluata de pe un site unde sunt prezentate anumite filme prin intermediul unor videoclipuri. Imaginile sunt axate pe trei motive pentru care filmele merita vazute. "Those are our three reasons. What are yours?"
E important, cred eu, pentru noi ca cinefili, ca atunci cand vorbim despre un film, sa spunem mai mult decat "imi place/nu-mi place". E important sa exprimam si "de ce imi place/nu-mi place". Asta te forteaza sa gandesti putin mai mult despre film, decat ar face-o consumatorul de rand. Si pentru a nu ne limita doar la tipul de pareri mentionate, as zice sa extindem aria la toata gama posibila de impresii, senzatii, sentimente, ce pot fi transmise de un film. Singura conditie e aceea de a le argumenta.
Forma ar fi urmatoarea:
Filmul - Autorul - Impresia (placut/displacut/lasat indiferent/oripilat/lasat un gust amar/tulburat/amuzat/etc.)
1. Motiv 1
2. Motiv 2
3. Motiv 3
E de preferat indicarea unor aspecte particulare si detalii relevante, care sa spuna ceva despre film. Ar fi de evitat generalitati gen: 1 - Scenariu, 2 - Imaginea, 3 - Interpretarea.
Incep eu cu un film vazut recent:
Paris Texas (1984), Wim Wenders - Placut
1. Tema calatoriei;
2. Ideea ce reiese din scena intalnirii in cabina de streaptease, anume ca intre barbat si femeie exista bariere de netrecut si ca barbatul si femeia percep lumea cateodata in mod total diferit: in timp ce el o poate vedea si ii poate vorbi, ea nu poate decat sa se vada pe ea insasi in oglinda si sa-l asculte pe el;
3. America vazuta ca un spatiu imens, ca un desert in care te poti pierde foarte usor.
Last edited by Mercutio : 05 Aug 2011 at 19:03.
|