Thread: Note culturale
View Single Post
Old 01 Aug 2011, 03:18   #5
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by rvn:
eu nu ma mir de chestia asta.
in definitiv,atmosfera din filmul lui Puiu nu era prea departe de cea din epoca comunista asa ca a fost foarte usor pentru autorul cartii sa faca aceasta mica gafa(inconstienta,daca n-o fi avut la randul lui vreo sursa eronata de inspiratie)
am semnalat gafa apropo de intrebarea de la inceputul topicului. o nota culturala, imediat dupa genericul filmului, ar fi fost de ajutor. oricum tipul asta, autorul cartii, n-are scuze. iar cartea e slaba.
revenind la film, e adevarat ca povestea are o anumita universalitate, ai impresia ca asa ceva s-ar putea intampla oriunde. dvd-ul cuprinde la sf. un interviu cu un doctor american, sef de departament sau ceva, care face niste comentarii interesante pe tema asta, analizand posibilitatea unor intamplari similare in sistemul medical din SUA. mai e si un interviu cu puiu. atata se chinuie omul sa se exprime in engleza de-ti vine sa schimbi canalul. dar asta-i alta poveste

anyway, as zice ca epoca in care se petrece actiunea unui film este importanta pentru analiza lui. criticii numesc asta diegeza sau univers diegetic. america postbelica, ca si context, e importanta pentru a intelege evolutia lui michael corleone. la fel si in cazul domnului lazarescu. eu ma intreb daca o intamplare ca cea din film ar fi fost posibila in epoca ceausista.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif