View Single Post
Old 25 Jul 2011, 20:01   #868
bornfree
Senior

bornfree

Originally Posted by brax:
Originally Posted by bornfree:
Am terminat-o, jumate din ea am citit o in vama . E o lume cam absurda pt gustul meu dar ce a creat omul ( nu e foarte sane la cap kafka ) e interesant asa ca semnal de alarma - si mie mi s-au parut cam multe similitudini intre justitia aia aberanta si aparatul birocratic de la noi.
Lumea din carte nu e o lume absurda, iar justitia nu e tocmai aberanta. Asta, evident daca nu o citesti ad litteram. Procesul prezentat in roman este cel prin care trece fiecare om de pe pamant, datorita simplului fapt ca s-a nascut. Judecata la care e supus personajul principal este o metafora prin care Kafka arata cum fiecare om este judecat din momentul in care se naste si intra in societate. Daca recitesti cartea si privesti din acest punct de vedere, vei vedea ca totul are sens si nimic nu e suprarealist.

e un punct de vedere, el apare in societate se conformeaza sau nu regulilor ( absurde sau nu), societatea il judeca, e genul de carte careia ii poti gasi sensuri, mie imi place mai mult perspectiva cu societatea absurda- autodistructiva, orweliana gen aveti grija pe cine lasati sa va faca legile

Last edited by bornfree : 25 Jul 2011 at 20:39.
bornfree is offline   Reply With Quote sendpm.gif