Originally Posted by Cristina_:
Originally Posted by crin3l:
Folosesc Windows XP si inainte de a intra in windows imi apare ca atunci cand ii dau restart fortat la calculator sau cand scaneaza el niste erori (disk checked cred ca se cheama si daca nu apas o tasta in 10 secunde pentru a intra in windows isi face treaba de a scana, repara sau ce naiba face el acolo). Problema e ca la mine nu e vorba de a da restart fortat sau alta chestie ci cred ca e de la hard, deoarece mi-am reinstalat windows-ul si apare aceeasi chestie.
L-am lasat sa isi faca damblaua, a durat vreo 2 ore, dar tot degeaba.
Am uitat sa mentionez ca apare ceva de "bad clusters" si unitatea s-a rasturnat putin cu o seara inainte.
Intrebarea mea este ca daca formatez tot hardul nu voi mai avea aceasta problema sau hardul meu e pe moarte din cauza cazaturii ?
|
Din ce stiu "bad clusters" sunt parti ale hardului care sunt stricate cel mai probabil iremediabil.Se poate si din cauza socului daca ai zis tu ca s-a rasturnat pc-ul tau.Tasku cu verificarea hardului cum a zis aramis se poate face doar cand dai dreapta click pe hard si vrei sa faci un diafragment sau check erros dar ma indoiesc ca tu ai bifat asa ceva.Ca recomandare cel mai bine cumpara un hard nou.Pe parcurs o sa iti faca tot felul de surprize neplacute vechiul hard si tot ajungi sa il schimbi.Salveaza de acum pe un dvd ce ai tu mai important.
|
nu. n-am zis. eu vorbesc de alt check disk, care nu e tot una cu ce zici tu și se face sub bios.
crin3l, te duci la Start→ All Programs→ Accesories→ System Tools→ Scheduled Tasks și vezi ce ai pe acolo. dar cel mai bine îl lași să-și facă treaba până la capăt. care poate dura ore, funcție de cât de mare e HDD-ul.