Dolores Claiborne
Probabil unul din cele mai subapreciate filme pe care le-am vazut.Kathy Bates a meritat cu varf si indesat oscarul pentru rolul din Misery dar aici joaca si mai bine,personajul fiind mai complex.Ma dezgusta faptul ca n-a fost nici macar nominalizata pentru cea mai buna actrita si cred ca mai mult ca sigur ar fi castigat oscarul daca ar fi fost . De asemenea,Jennifer Jason Leigh si Judy Parfitt(care de asemenea merita nominalizata pentru rol secundar) joaca foarte.De fapt daca stau sa iau la bani marunti filmul pot sa zic ca a fost furat si de o nominalizare la editare.Cat despre film pot sa zic ca e foarte bine facut datorita viziunii lui Hackford care se descurca de minune aducand momente din trecut in prezent fara sa faca confuz filmul iar peisajul impreuna cu o scena excelenta din timpul eclipsei sunt de laudat.Mi-a adus aminte si de remake-ul la Cape Fear al lui Scorsese din punct de vedere tehnic.Personal,eu ma regasesc in film pentru ca anumite lucruri care se petrec imi sunt prea bine cunoscute.Kathy Bates,incredibil rol,incredibila actrita.Jos palaria!
Nota 8/10