Originally Posted by Liviu-:
Originally Posted by rvn:
[@liviu,
de dimineata am avut niste crampe la stomac.
crezi am cumva ulcer?
(asta-i un exemplu,cred ca te-ai prins!)
|
M-am prins si iti raspund ce ar trebui sa-ti zica orice om normal. Du-te la un medic sa te vada. Daca vreau pot sa te intreb si sa-ti zic pareri, sa-ti dau explicatii despre ce e ulcerul, sa te intrreb de simptome, dar intotdeauna o sa te trimit la un medic. In anul 3, daca nu ma insel printre primele lucruri pe care le inveti (eu termin 2 acum, deci nu pot fi total sigur ca e la inceput, dar are logica sa fie) e diferenta dintre simptome si semne. Si, daca nu ma insel, diferenta e mare, simptom e ceea ce crede pacientul ca are, iar semn e ceea ce observa medicul. Pentru un diagnostic corect trebuie sa observi semnele, ori cum poti face asta prin internet? (Cristina ar trebui sa-ti spuna corect) Si oricum, orice m-ai intreba tu acum ti-as zice lucrul asta (pentru ca inca n-am competenta de a pune un diagnostic, nu numai pentru ca nu te vad).
|
Anul viitor o sa faceti stagiu in clinica, o sa invatati semio, cum se face anamneza la pacient.Simptomele sunt ceea ce simte pacientul iar semnele sunt ceea ce observa/constata doctorul in urma consultului.@Liviu tu unde faci facultatea?