fight club-1999
nu stiu cum se face ca un "nebun" care misuna prin mirifica lume a forumului m-a intrebat insistent daca am vazut filmul si simtind din reactia lui la raspunsul meu negativ o oarecare descumpanire,m-am hotarat sa vad fincherul cu pricina,desi, sincera sa fiu nu prea ma omor dupa conceptia lui regizorala,dar uite ca el a reusit sa faca un film deosebit din cartea cu acelasi nume a lui Chuck Palahniuk.sunt curioasa daca cineva a citit-o si daca considera ca Fincher a adus un plus de originalitate in modul cum a cerut celor doi actori, Norton si Pitt,sa intre in pielea celor doua specimene umane interesante ca tipologie,dar nu unice,cel putin in cazul lui Norton.depresia cauzata de rutina zilnica incepe sa devina molipsitoare si evident simtim nevoia sa ne descatusam,sa eliberam ceea ce acumulam nociv pentru psihic in fiecare zi in care devenim sclavii automatismului.
"fight club" e un protest impotriva acestei "maladii" si un omagiu adus nonconformismului si libertatii de exprimare, de comunicare intre oameni,prin forme neasteptate,surprinzator de induiosatoare,sau din contra foarte violente.formele terapeutice socheaza,intr-adevar,dar daca stam sa pritocim bine,vedem dincolo de lungul sir de cafteli,o mare, mare dorinta de a protesta impotriva a tot ce ne ofera civilizatia moderna ca mod de viata ca sa ne domine,sa fim dependenti de ea si sa devenim cobaii acelora care ne indeasa pe gat tot felul de rahaturi care se numesc "lucruri utile".
Last edited by rvn : 07 Jul 2011 at 22:56.
|