Originally Posted by anaemona:
1. Asa zisul concurs este doar pentru predictii? Altfel, nu vad cum pot eu sustine un regizor cind nu stiu ce film se va trage la sorti sau cind nici macar nu am vazut filmul respectiv.
|
Concursul este intr-adevar pentru predictii. Dupa stabilirea tabloului exista o saptamana pentru previzionari si una pentru trimiterea listelor. In perioada asta se poate incerca vizionare a cat mai multor filme cu posibilitatea de a participa. Dar va ramane un concurs in care inspiratia si norocul vor avea un mare cuvant de spus. Nimeni nu poate sti cu ce film va participa regizorul intr-o anumita runda pana nu incepe runda respectiva. Stie doar impotriva cui va participa, cel putin pentru prima runda. Desi e mai putin precis concursul de predictii cred ca e mai interesant si mai distractiv asa. In plus, din cate se pare prima data se va desfasura fara vreo miza materiala.
2. De ce nu se face la filme la fel ca la regizori? Sa zicem ca fixam o data limita pentru primirea propunerilor. Regizorii trebuie sa aiba minim 5 filme ca sa intre in lista de propuneri. Odata cu regizorii cine face propunerea de regizor adauga si filme, continua si altii sa adauge si tot asa. Cind s-a incheiat perioada de propuneri s-au gasit 50 regizori fiecare cu minim 5 filme propuse, pentru fiecare si Liviu face un topic de votare pentru filme+regizori
|
E o idee, doar ca mi se pare mai putin practic decat cum e acum. In mare e cam aceeasi chestie doar ca nu mai poti modifica lista regizorilor odata terminata perioada, iar per total ajungi tot acolo doar ca e posibil sa se piarda mai mult timp asa. Cum se desfasoara acum permite si adaugarea de regizori in ultimul moment care ar putea fi sustinuti de destule persoane astfel incat sa ajunga in lista.
Pentru filme, in loc de trageri la sorti, propun ca filmul cu punctajul cel mai mic sa intre in prima runda, urmatorul in a 2-a si tot asa. Regizorii care au filme fara punctaj si n-au 5 filme cu punctaj, ramine ca Liviu sa traga la sorti in legea lui, cum intra ele in lista regizorului.
|
Asta e o idee buna, pare ceva normal. Ar putea avea un dezavantaj insa. E mult mai posibil ca filmul cel mai slab sa participe in prima runda si astfel regizorul sa fie eliminat fara a vedea si a discuta filme mai importante de-ale sale. Nu stiu ce sa zic, pe de o parte imi place ideea, pe de alta nu prea. As vrea sa aud si parerile altora.
LE: Legat de ultima chestie. Ar dezechilibra putin tabloul in sensul ca am sti de la inceput exact cu ce filme participa unii regizori in fiecare runda, iar in cazul altora ori am sti partial, ori deloc.