Originally Posted by Liviu-:
Audition intentionat te pune pe ganduri prin ciudatenia lui la sfarsit. Aparent scenele de violenta ar fi doar in imaginatia mult prea bogata a personajului principal. E vorba de fobia lui mult prea exagerata fata de ce ar insemna sa se implice din nou intr-o relatie dupa atat timp in care si-a crescut fiul de unul singur. Scenele cu caracter horror sunt niste proiectii ale dubiilor pe care le are cu privire la femeia nou intrata in viata lui, dubii care par sa alimenteze situatii la limita absurdului.
La Ichi a lasat finalul deschis ca sa te puna pe ganduri putin, dar acel semn de intrebare din final e cam irelevant. Punctul forte al filmului e chiar ciudatenia lui. Kakihara e pur si simplu genial ca personaj, e unic si extrem de distractiv. Practic el face tot filmul.
La 13 asasini te inteleg la chestia cu nepasatul fata de personaje. De fapt cam acelasi lucru l-am zis si eu prin comparatia cu 7S.
Dupa modul in care ai descris cele 3 filme de Miike vazute pot spune ca el cu siguranta nu e pentru tine pentru ca Miike e definit exact prin violenta excesiva, personaje total atipice si situatii absurde. Daca elementele astea te deranjeaza ar trebui sa renunti la filmele sale pentru ca omul asta nu stie sa faca filme altfel. Stii cum e, unii pot aprecia pe cineva pentru un anumit lucru in timp ce altii dispretuiesc exact pentru aceeasi chestie. E in functie de asteptarile fiecaruia
Parca mi-ai citit gandurile. Am vrut initial sa fac o comparatie cu The Twilight Samurai cand veni vorba de scene fara sa se intample ceva, dar apoi mi-am dat seama ca nu ar fi fost corecta si am sters. In TTS nu o fi actiune, dar de intamplat se intampla ceva, anume viata. Sa nu te astepti la actiune, cel putin de la TTS. Pe celelalte doua nu le-am vazut inca.
|
Exact asta caut la drame.Imi place sa observ comportamentul uman in cele mai inedite situatii.De altfel drama si thrillerul sunt genurile mele preferate.Explicatia ta pentru Audition e cam pe aceeasi linie cu ceea ce credeam si eu dar tot nu se leaga destule lucruri pe care nu le pot mentiona acum pentru ca nu mi le mai amintesc.Asta inseamna ca trebuie sa revad filmul ca sa il disecam,lucru pe care nu vreau sa-l fac pentru ca vorba ta,Miike nu e pentru mine sau e pentru mine doar pana la un anumit punct cand incepe mumbo jumbo-ul si imi piere cheful.