Asta e al treilea film al lui Miike care-l vad si in toate si-a lasat semnatura(ciudatenii fara gust,fara rost,fara explicatie).Nu mai tin minte exact dar si in Audition sunt niste scene spre sfarsit care nu se leaga deloc si la fel e si in Ichi The Killer.Lucrurile astea nu sunt uitate dinadins sa faca spectatorul sa ghiceasca,sunt uitate pentru ca scenariile sunt scrise in graba si adauga asemenea scene doar ca sa mai creasca durata filmului pentru ca el scoate filme pe banda rulanta.Acumularea tensiunii timp de 1:30 de minute mi se pare exagerat mai ales pentru un final asa de preistoric.Despre sunetul sabiilor am zis in postul de mai sus si imi mentin parerea ca nu sunt autentice,prea amplificate pentru binele luptelor si prea departe de realitate.Lordul Naritsugu nu mi s-a parut un personaj interesant,ba chiar a fost previzibil pentru ca la final s-a comportat exact cum ma asteptam.Despre Miike ca nu se invata minte ma refeream la faptul ca are ceva talent acolo de a mentine atentia spectatorului dar ii da repede cu piciorul folosind scene inutile,sadice(ploaia de sange din spatele cladirii),de umplutura.Cand a inceput "actiunea" pot sa zic ca nu imi pasa daca mor asasinii sau nu pentru ca nu am dat 2 bani pe ei de la inceput.In loc sa se bazeze pe dezvoltarea personajelor el se axeaza pe violenta,cat mai mult sange si comportament exagerat.La final mi s-a parut stupid felul in care a murit Shinzaemon iar de personajul "Pacala" nu mai zic,care e implicat in acte homosexuale,invieri etc.
Mi-am luat trilogia lui YƓji Yamada(The twilight samurai,The hidden blade,Love and honor).Sper sa fie bune.