View Single Post
Old 28 Jun 2011, 21:15   #3633
Unterhaltung
Senior

Unterhaltung

Pentru ca e vara si a venit vacanta, e rost de horroare. Si nu de oricare. Ci tocmai paranorma-r-e.

Donc:
1. Insidious - ori din cauza ca e Whannell ala, ori ca e Wan, oricum, unul din ei (de vina), dar filmul mi-a amintit de Dead Silence, si prin structura, si prin cromatica, si prin sperieturile naive (gen Boo!), dar eficiente (bine, si cu ajutorul design-ului modern al sunetului). Byrne mie imi place din ce in ce mai mult, Wilson a fost o surpriza frumoasa (in orice l-as vedea, nu mi-l pot scoate din cap ca terorizatul de catre Ellen Page), iar cateva imagini se agata serios de retina. Baba aia (interpretata de un barbat!) e downright creepy (the stuff nightmares are made of), iar demoazelele alea gen "in the 50s" - la fel, ciudate rau. L-as fi conceput pe dracusorul ala ciupa-ciups altfel si nu prea l-as fi aratat, dar nu-s eu Wan (Bishara, demonul, e de asemenea autorul muzicii, care primeste 10 de la mine).

2. Paranormal Activity 2 - un prequel la ce s-a intamplat in primul, filmul e mai mult o sarabanda a tot ce a frecat nervii si-n original. Am tresarit rau de 2 ori, dar era din cauza sistemului. Insist ca la primul, versiunea screener a fost mult mai buna, nu lasa loc de partea a doua si nu afecta prequel-ul.

3. The Haunted - istorisirea (in format film TV) a ceea ce li s-a intamplat celor doi Smurl (Janet si Jack) si familiei lor. Destul de linear, banal si scurtut.

4. Shutter - thailandezu'... Jesus... De trei ori am sarit in tavan si datorita sunetului, si datorita montajului. Nici daca se chinuiau nu gaseau una mai urata decat hidoasa aia... Mama, ce fatsa avea... Si s-o vezi asa, stand la picioarele patului.. Muica!!!

5. Ghostwatch - o investigatie BBC (gen 'hoax') in paranormal, difuzata in seara de Halloween in 1992. Amuzanta pe alocuri, creepy pe ici si colo, devine nelinistitoare mai spre final. Oricum, fun time.
Unterhaltung is offline   Reply With Quote sendpm.gif