Pentru ca e vara si a venit vacanta, e rost de horroare. Si nu de oricare. Ci tocmai paranorma-r-e.
Donc:
1. Insidious - ori din cauza ca e Whannell ala, ori ca e Wan, oricum, unul din ei (de vina), dar filmul mi-a amintit de Dead Silence, si prin structura, si prin cromatica, si prin sperieturile naive (gen Boo!), dar eficiente (bine, si cu ajutorul design-ului modern al sunetului). Byrne mie imi place din ce in ce mai mult, Wilson a fost o surpriza frumoasa (in orice l-as vedea, nu mi-l pot scoate din cap ca terorizatul de catre Ellen Page), iar cateva imagini se agata serios de retina. Baba aia (interpretata de un barbat!) e downright creepy (the stuff nightmares are made of), iar demoazelele alea gen "in the 50s" - la fel, ciudate rau. L-as fi conceput pe dracusorul ala ciupa-ciups altfel si nu prea l-as fi aratat, dar nu-s eu Wan (Bishara, demonul, e de asemenea autorul muzicii, care primeste 10 de la mine).
2. Paranormal Activity 2 - un prequel la ce s-a intamplat in primul, filmul e mai mult o sarabanda a tot ce a frecat nervii si-n original. Am tresarit rau de 2 ori, dar era din cauza sistemului. Insist ca la primul, versiunea screener a fost mult mai buna, nu lasa loc de partea a doua si nu afecta prequel-ul.
3. The Haunted - istorisirea (in format film TV) a ceea ce li s-a intamplat celor doi Smurl (Janet si Jack) si familiei lor. Destul de linear, banal si scurtut.
4. Shutter - thailandezu'... Jesus... De trei ori am sarit in tavan si datorita sunetului, si datorita montajului. Nici daca se chinuiau nu gaseau una mai urata decat hidoasa aia... Mama, ce fatsa avea... Si s-o vezi asa, stand la picioarele patului.. Muica!!!
5. Ghostwatch - o investigatie BBC (gen 'hoax') in paranormal, difuzata in seara de Halloween in 1992. Amuzanta pe alocuri, creepy pe ici si colo, devine nelinistitoare mai spre final. Oricum, fun time.
|