View Single Post
Old 27 Jun 2011, 20:57   #12
jansic
Guru

jansic

N-am sa fac referire la film pentru ca l-am vazut demult, si-mi amintesc vag decorul si actorii.

Cartea insa, mi-a atras rau atentia. Incepe cu motto-ul:

"Vegheaza sa nu dispari in personalitatea altcuiva, barbat sau femeie."

Ceea ce se si intampla. Aici, personajele sunt Franz si Rebecca-cuplul nonconformist, Didier si Beatrice-opusul lor din motivele enumerate deja de voi.
E foarte interesant cum cele doua femei sunt prezentate prin intermediul descrierilor lui Franz pe de-o parte, si reflectiile lui Didier, pe de alta. Primul o idolatrizeaza iar al doilea, pe masura ce i se infatiseaza dedesubturile relatiei dintre Franz si Rebecca, ajunge sa-si desconsidere prietena pana la a o percepe stearsa, mediocra, lipsita de feminitate si farmec.
Dupa parerea mea, Didier reprezinta categoria de oameni care nu se intreaba daca nu cumva exista si altceva pentru ei, acolo, in lume, demn de descoperit. Insa nu stiu daca-i total inert sau doar vulnerabil, caci Franz pana la urma are o puternica influenta asupra lui odata ce i-o "impartaseste " pe Rebecca, in toata splendoarea ei carnala..Didier incepe sa viseze iar Beatrice ramane undeva in spate, depasita din toate punctele de vedere de Rebecca.

N-am stiut din cauza cui sa fiu mai indignata-a lui Didier, pentru schimbarea brusca de la resemnat la mare cuceritor (aspira si el), a lui Beatrice deoarece vede dar accepta situatia, sau a celor doi care ajunsesera intr-un punct mort si .. atat.

Cine a mai citit?
jansic is offline   Reply With Quote sendpm.gif