Invasion Of The Body Snatchers (1956)
Exemplu de film peste care trecerea anilor a lasat urme mai adanci. Poate daca atunci se incadra in categoria Horror, acum nu cred ca mai poate speria pe nimeni. Are multe naivitati, mai mult sau mai putin importante(ca de exemplu incapacitatea personajului principal de reactiona uman in anumite situatii intr-un film care tocmai despre asta e -umanitate) Dar ramane un film interesant, din mai multe motive.
In primul rand unul mai personal: atmosfera din film seamana foarte mult (ca sa fim corecti, cartea s-a inspirat din film si nu invers) cu cea din romanul
Miezul Noptii al domnului
Dean R.Koontz (una din cartile mele preferate, si nu doar din domeniul literaturii horror).
In al doilea rand: filmul e o satira la adresa comunismului (Democratie vs. Comunism sau America vs.Urss fiind un subiect cat se poate de fierbinte atunci: Razboiul Rece intrase in a doua decada iar senatorul
McCharthy -actorul din rolul principal e
Kevin McCharthy- tocmai declansase o noua "teroare rosie").
In sfarsit, dupa cum ziceam si mai sus, filmul e si o pledoarie pentru umanitate-dar in legatura directa cu punctul de mai sus. Nu putem aprecia capacitatile noastre emotionale pana nu suntem privati de posibilitatea de a le manifesta (si comunismul, intr-o masura mai mare sau mai mica, asta face).
Scena mea preferata (si, in caz ca vreti sa il vedeti, SPOILER).