Thread: Filmul ideal
View Single Post
Old 19 Jun 2011, 17:22   #14
Cmd93
Veteran

Cmd93

Originally Posted by Mercutio:
Originally Posted by Cmd93:

chiar daca ar iesi cel mai mare kitsch posibil,eu mi-am spus parerea..in fond,fiecare cu parerea lui..nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar nu stiu de unde ma cunosti tu asa de bine

n-o lua personal my friend. nu te cunosc, dar pot sa-mi dau seama dupa cum scrii ca esti simpatic si mare iubitor de filme. doar ca ai o idee eronata in ceea ce priveste natura filmului. nu esti singurul care o intretine, e destul de raspandita credinta asta. dar e bine ca vii aici si iti spui parerea sus si tare. in felul asta afli lucruri interesante, mai ales de la cei care te contrazic.
ii recomandam cuiva pe alt forum satyriconul lui fellini cand o colega vine si-i zice ca nu merita filmul. e depasit. toate scenele de sex, grotesti, depravate, sangeroase, le regasesti in filmele moderne de groaza, realizate mult mai rafinat.
asta inseamna sa vezi filmul ca un produs. de parca ar fi un detergent. cand apare unul nou care spala mai bine, albeste, oxigeneaza, parfumeaza, renuntam la ala vechi.
ori, ma repet, fiecare film e o opera unica (mai putin alea comerciale intre care nu poti face mare diferenta). poate e putin deplasata comparatia, totusi, sa o fac: un film bun e ca un vin bun. asa cum vinul are insusirile lui specifice, inconfundabile pentru un connaisseur (gust, culoare, buchet, aroma) asa le are si filmul pe ale lui. insa daca te apuci sa amesteci doua vinuri, le distrugi calitatile distincte. si s-ar putea sa rezulte o posirca. la fel si in cazul filmului ideal.

reactionez bine la critici...sa inteleg ca imi recomanzi si mie Satyricon?
Cmd93 is offline   Reply With Quote sendpm.gif